Giganten – Fra Salling til Dansk Supermarked

Titel: Giganten – Fra Salling til Dansk Supermarked

Forfatter: Søren Ellemose

Udgivelse: juli 2006

Forlagets beskrivelse: ”Giganten” tager sin begyndelse i 1906, da Herman Sallings far åbnede en beskeden manufakturhandel i Århus – og slutter 100 år senere, hvor Dansk Supermarked omsætter for 50 milliarder kroner, har 40.000 ansatte og står midt i et generationsskifte, vedvarende spekulationer om et frasalg og en benhård konkurrence.

Bogen går bag facaden og fortæller om konstant stigende omsætning, om kundernes loyalitet og medarbejdernes korpsånd. Men den fortæller også om en kompromisløs ledelsesstil og en kynisk udnyttelse af både planlov og lukkelov, som man har overtrådt adskillige gange.

Bogen indeholder helt nye interviews med tidligere Netto-direktør Mads Krage, Herman Sallings højre hånd gennem 25 år, Mogens Absalonsen og skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, og konkurrenter som John Wagner fra De Samvirkende Købmænd og FDBS mangeårige formand, Bjarne Møgelhøj.

”Giganten” er en dramatisk og enestående erhvervshistorie, der for alvor tog fart med et håndslag mellem købmanden Herman Salling og skibsrederen A.P. Møller i 1964. Et håndslag, der fuldstændig ændrede vores indkøbsmønster – og dermed vores hverdag.