SKIBSREDEREN

Fremragende bog om Mærsk
SKIBSREDEREN er den samlede fortælling om A.P. Møller-Mærsk koncernens historie.

Mærsk Mc-Kinney Møller var en af Danmarks største erhvervsledere nogensinde. Siden skibsrederen forlod broen for sidste gang i april 2012, er koncernen forandret på mange måder. Man har yderligere åbnet op for informationer, der er foretaget milliardstore frasalg af aktieposterne i Danske Bank og Dansk Supermarked og koncernens strategi er blevet tilpasset fremtiden.

Det er epokegørende forandringer, der kulminerede med den overraskende fyring af koncernchef Nils Smedegaard Andersen, tabet af den givtige oliekoncession i Qatar og de strategiske overvejelser, som koncernen blev kastet ud i sommeren 2016. Bogen beretter om alle disse hændelser helt frem til præsentationen af milliardunderskuddet i marts 2017, det store hackerangreb i juni 2017 og salget af Mærsk Olie og Maersk Tankers i efteråret 2017.

Bogen “SKIBSREDEREN” fortæller hele historien om koncernens udvikling med fokus på Mærsk Mc-Kinney Møller, slægtens betydning, hans opvækst, årene i USA, da han overtog efter sin far i 1965 og ikke mindst den arv, han havde lagt til rette for sine efterfølgere.

Fyns Amts Avis

Velskrevet bog om Danmarks største virksomhed

InsideBusiness

Dybdegående indblik

Dansk Aktionærforening

Interessant bog, som jeg kun kan anbefale

Bogrummet.dk

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Fantastisk værk

Henrik Blunck

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Glimrende fortalt

Jyllands-Posten

oredrag med forfatteren

 

Søren Ellemose har fulgt A.P. Møller-Mærsk siden 1988 og er en af Danmarks mest vidende foredragsholdere om landets største erhvervsvirksomhed.

Søren Ellemose (f. 1972) er uddannet civiløkonom (HA) fra Handelshøjskolen i Århus. Søren Ellemose har skrevet en række anmelderroste erhvervsbøger om A.P. Møller-Mærsk, ØK, FLSmidth, Herman Salling og Dansk Supermarked, Gullaschbaronen Harald Plum samt det finansielle system. Han har været interviewet som ekspert til DR2 Deadline, TV2, TV2 News, TV2 Fyn, Kanal Østjylland samt til DR P4 Østjylland, P1, P3 og DR2-programmet “100 års spekulation” og er en efterspurgt foredragsholder.

DEN VISIONÆRE

”Jeg kaldte Mandskabet ind i Kahytten, forklarede dem, hvorledes vor Stilling var, læste et Guds Ord og bad en Bøn med dem.”
Peter Mærsk Møller (1836-1927)

IVÆRKSÆTTEREN

”De stærkt forskriftsmæssige øjne, der nu er gængse – og jeg selv med – ville utvivlsomt betegne en sådan start som letsindig, ja næsten galmandsværk, men der var dog metode i galskaben.”
Arnold Peter Møller (1876-1965)

DRIFTSHERREN

”Ikke sjældent har jeg tænkt på min fars ord: Mærsk, ingen har lovet dig, at det ville blive let.”
Mærsk Mc-Kinney Møller (1913-2012)

BROBRYGGEREN

”At holde foretagendet på danske hænder og at vi stadig værner om det, at det er velkonsolideret og et stærkt foretagende, der kan leve de næste 100 år. Det er meget vigtigt.”
Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla (f. 1948)

FORNYEREN

”Det har altid handlet om, at vi skal drive nyttig virksomhed.”
Robert Maersk Uggla (f. 1978)