Tryktstart for Skibsrederen

Trykstart på Skibsrederen

I weekenden var der trykstart på den helt nye bog “SKIBSREDEREN”.

Det sidste punktum er sat. Den sidste korrektur er læst. Alle billeder er på plads. Forsiden er lavet.

Bogen er nu i gode hænder hos Naryana Press, som er et af landets største trykkerier.

Bogen har været to år undervejs og så meget desto større var glæden ved at se anstrengelserne bære frugt.

Forfatteren havde taget datteren Laura med til trykstart. Så hun kunne se, hvad far har brugt aftener og nætter på i de seneste to år.

Ikke færre end 540 sider er det blevet til. Med masser af illustrationer, fakta og en medrivende fortælling om slægten bag landets største virksomhed.

Det er vist omtrent samme drægtighedsperiode som en elefant,” erkender Søren Ellemose med et smil. “Da jeg havde samlet al min research til det første udkast af bogen var den på mere end 1.800 bogsider. Det vidste jeg godt var en kommerciel umulighed.

Bogens omfang måtte dog ikke kun reduceres. Det oprindelige manuskript måtte løbende tilpasses i takt med koncernens gennemgribende forandringer siden sommeren 2016.

Det er sin sag at være forfatter på et værk om Mærsk-koncernen, når der hele tiden sker så markante ændringer. Det var ikke kun frasalget af aktieposterne i Danske Bank og Dansk Supermarked, men også den overraskende afskedigelse af koncernchef Nils Smedegaard Andersen i juni 2016. Den strategiske omkalfatring kulminerede med en opsplitning af koncernen, danmarkshistoriens største underskud på 12 milliarder kroner og salget af Mærsk Olie og Gas og senest Maersk Tankers. Alle disse elementer er med i bogen,” fortæller Søren Ellemose.

Og nu bliver bogen hverken længere eller mere opdateret. For nu er bogen trykt.

Mine børn glæder sig nok til at få lidt ekstra tid med deres far nu, og derfor er det vigtigt at involvere dem i processen,” siger Søren Ellemose. “Min datter havde en fest derude og var meget fascineret af alle de store maskiner, som forvandler fars hårde arbejde til en bog, der forhåbentlig finder vej til rigtig mange bogreoler.

Tryktstart for Skibsrederen
Forfatter Søren Ellemose og datteren Laura til trykstart på “Skibsrederen” hos Narayana Press.

Bogen kan købes i alle boghandlere og er inddelt i seks overordnede dele:

1836-1913 SØENS FOLK
1914-1947 I KRIGENS ÅR
1947-1965 FAR & SØN
1965-1994 ALENE PÅ BROEN
1993-2007 DEN STORE EKSPANSION
2007-2017 FORANDRINGENS VINDE

Søren Ellemose (f. 1972) er uddannet civiløkonom (HA) fra Handelshøjskolen i Aarhus. Han har fulgt A.P. Møller-Mærsk i mere end 25 år og er en af Danmarks mest vidende foredragsholdere om landets største erhvervsvirksomhed.

Søren Ellemose har skrevet en række anmelderroste erhvervsbøger om A.P. Møller-Mærsk, ØK, FLSmidth, Herman Salling og Dansk Supermarked samt det finansielle system.