Morten Hahn Pedersen Mærsk Olie og Gas – fra danske til internationale operationer

Titel: Mærsk Olie og Gas – fra danske til internationale operationer

Forfatter: Morten Hahn Pedersen

Udgivelse: 2. september 2016

Sider: 554

Forlagets beskrivelse: Morten Hahn-Pedersen har samlet historien om Mærsk Olie og Gas – lige fra den danske regering i 1962 gav skibsreder A.P. Møller eneret på indvinding af olie og gas fra den danske undergrund og til i dag, hvor der findes femten olie- og gasfelter i den danske del af Nordsøen.

Mærsk Olie og Gas og Dansk Undergrunds Consortium fandt i 1966 de første kulbrinter i Nordsøen. Tag med Morten Hahn-Pedersen på tur gennem historien om Mærsk Olie og Gas, og læs om politik, samfundsudvikling og national og international virksomhedsdrift gennem de fem årtier med olie i den danske undergrund.Læs om kampene om undergrundens sorte guld, der gjorde Danmark selvforsynende med kulbrinter og cementerede Mærsk Olie og Gas’ centrale rolle i dansk erhvervsliv.

På baggrund af mange års research og adgang til Mærsks arkiver viser forfatteren, hvordan ledelsen hos Mærsk Olie og Gas har ageret i en virksomhed, der opererer internationalt i en krævende industri og samarbejder med nogle af de største energivirksomheder på globalt plan.

Bogen kan købes her

Mærsk Olie og Gas