Mærsk i nyt milliardtab for 2017

På bundlinjen blev 2017 kendetegnet af et nyt milliardtab for børsnoterede A.P. Møller – Mærsk A/S.

Danmarks største selskab kom ud af 2017 med et underskud på knap 1,2 milliarder dollar. Det svarer til omkring 7 milliarder kroner.

Det store underskud skyldes dog store nedskrivninger på henved 18 milliarder kroner i APM Terminals, Maersk Drilling og Maersk Tankers.

2017 var også præget af hackerangrebet, der skabte operationelle udfordringer, men Maersk Line rejste sig hurtigt.

Ser man alene på det såkaldt underliggende resultat (underlying profit) fik Mærsk-koncernen et overskud i 2017 på 356 millioner dollars af de fortsættende aktiviteter.

Ny strategi bærer frugt

I 2016 satte man en helt ny kurs, der skal fokusere A.P. Møller – Mærsk A/S på containershipping, logistik og havneforretninger. Målet med de strategiske ændringer er at genskabe væksten, og allerede i 2017 har man realiseret en del af dette mål.  Selskabet øgede således sin omsætning med 13 procent til 31 milliarder dollars i 2017.

Ifølge koncernchef Søren Skou var 2017 præget af en veludført strategisk transformation, opkøbet af det tyske containerrederi Hamburg Süd samt frasalget af de energirelaterede forretninger i Maersk Oil og Maersk Tankers.

Endelig har man taget et stort skridt videre med satsningen på den digitale forretning med samarbejder med blandt andet Microsoft og IBM.

En hurtig integration af Hamburg Süd er topprioritet for 2018.