Mærsk opjusterer med 29 milliarder

Mandag aften den 26. april 2021 foretog A.P. Møller-Mærsk A/S en af danmarkshistoriens største opjusteringer.

I en meddelelse til fondsbørsen hævede den danske transportgigant nemlig sine forventninger til indtjeningen i 2021.

Fragten af containere rundt på verdenshavene nyder godt af en ekstraordinær efterspørgsel og flaskehalse i verdenshandelen, senest med blokeringen af Suez-kanalen.

Mærsk-koncernen hæver dermed sine finansielle forventninger til 2021.

Hidtil forventede man et driftsoverskud i 2021 på 26-39 milliarder kroner, men den forventning blev mandag aften hævet med ikke mindre end 29 milliarder kroner.

Nu forventer koncernen i stedet et driftsoverskud på 55-68 milliarder kroner i 2021.

Opjusteringen kommer efter første kvartal, hvor Mærsk ifølge foreløbige og ikke-reviderede tal omsatte for 76 milliarder kroner og skabte et driftsoverskud på 19 milliarder kroner.

“Det gode resultat skyldes primært den særlige markedssituation med stigende efterspørgsel og dermed knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere til følge,” skrev A.P. Møller-Mærsk A/S i meddelelsen.

Mærsk-koncernen forventer nu, at de gode takter fra første kvartal vil fortsætte ind i fjerde kvartal i år, og de højere priser på containerfragten har stor betydning for indtjeningsevnen.

Opjusteringen af det forventede driftsresultat med 29 milliarder kroner er en af danmarkshistoriens største på een gang.