Mærsk leverer danmarkshistoriens største overskud

Onsdag den 9. februar 2022 skrev A.P. Møller-Mærsk A/S sig ind i historiebøgerne.

Transportgiganten afleverede sit årsregnskab 2021, og der var gode nyheder til aktionærerne.

Regnskabet viste et overskud efter skat på 18.033 millioner dollar, hvilket svarer til knap 118 milliarder danske kroner.

Det er en hastigt stigende efterspørgsel efter kapacitet i hele logistikkæden, der bidrager til det gode resultat. Der er tjent betydeligt flere penge i koncernens forretningsområder med blandt andet containerskibe, havneterminaler og logistik-aktiviteter.

Det er ikke blot det bedste resultat nogensinde for Mærsk-koncernen, men også det største overskud nogensinde i dansk erhvervsliv.

“Ekstraordinære markedsvilkår førte til rekordhøj vækst og indtjening i A.P. Møller – Mærsk, men også til flaskehalse og forstyrrelser i de globale forsyningskæder og dermed store udfordringer for vores kunder. Vi investerede derfor massivt i at afbøde problemerne blandt andet ved at øge kapaciteten i vores flåde, forbedre produktiviteten i vores terminaler og udbygge vores globale tilstedeværelse inden for logistik,” udtaler koncerndirektør Søren Skou i forbindelse med regnskabet.

Omsætning på 400 milliarder kroner

Ikke kun overskuddet satte rekord i 2021.

Omsætningen blev således på hele 61.787 millioner dollar, svarende til 403 milliarder kroner. Det er en stigning på mere end 50 procent fra 2020, hvor omsætningen var på 38.740 millioner dollar.

Efterspørgslen på fragt har været ekstraordinært stor under coronapandemien, og det har skabt forstyrrelser i den internationale skibsfart og godstransport. Sammenlagt har det presset fragtraterne betydeligt i vejret, hvilket i den grad kommer den danske logistikgigant til gavn.

Samtidig forventet koncernen, at den høje indtjening fortsætter et stykke ind i 2022. Koncernen venter således, at driftsresultatet (EBITDA) i 2022 vil ligge på omkring 24 milliarder dollar.